fbpx

Focurile de artificii sunt din nou permise în Moldova. Comisia pentru Situații Excepționale a anulat interdicția folosirii acestora

 Focurile de artificii sunt din nou permise în Moldova. Comisia pentru Situații Excepționale a anulat interdicția folosirii acestora

Imagine simbol

Susține Ecopresa, distribuie!

Comisia pentru Situații Excepționale a decis, în ședința de ieri, să anuleze interdicția de vânzare și utilizare a articolelor pirotehnice de divertisment și a celor de scenă. 

Astfel, este permisă utilizarea articolelor pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv articole pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul încăperilor de locuit. De asemenea, nu mai este interzisă utilizarea articolelor pirotehnice care prezintă un risc minim şi un nivel de zgomot scăzut şi care sunt destinate utilizării în exterior.

Totodată, este permisă folosirea articolelor pirotehnice de scenă care prezintă un risc scăzut și a celor care pot fi utilizate exclusiv de către pirotehnicieni autorizaţi.

Interdicția privind folosirea articolelor pirotehnice a fost adoptată în ședința CSE din 27 februarie, în legătură cu izbucnirea războiului în Ucraina.

Comunitatea de mediu a solicitat anterior interzicerea permanentă a focurilor de artificii, luând în calcul pericolele asupra naturii, animalelor și a oamenilor.

Potrivit datelor prezentate de Agenţia Servicii Publice la solicitarea ecopresa.md, în Republica Moldova există 52 de agenţi economici licenţiaţi în domeniul importului, depozitării articolelor pirotehnice şi prestarea serviciilor „spectacole pirotehnice şi focuri de artificii”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu