fbpx

Emisiile de CO2 au crescut cu 5% în UE, după anul pandemic 2020

Susține Ecopresa, distribuie!

Emisiile de CO2 au crescut în Uniunea Europeană cu 5% în anul 2021, după o perioadă îndelungată de scădere. Astfel arată datele preliminare dintr-un raport al Agenţiei Europene de Mediu (AEM).

Însă emisiile de gaze cu efect de seră sunt cu 6% sub nivelul înregistrat înaintea pandemiei, în 2019, scrie greenreport.ro.

Din 1990 până în 2020, emisiile celor 27 de state membre ale UE au scăzut cu 32%, atingând evident obiectivul climatic de reducere cu 20% asumat pentru 2020.

Cu toate acestea, progresul anual trebuie să fie mai mult de dublu pentru atingerea ţintelor mai ambiţioase pentru climă şi energie din 2030, scriu experţii Agenției Europene de Mediu. Emisiile ar trebui să scadă în medie cu 134 de milioane de tone de CO2, adică 4% anual, pentru a se realiza obiectivul de reducere cu cel puţin 55% până în 2030.

Economisirea energiei și consolidarea surselor de energie regenerabilă sunt esențiale nu numai pentru a aborda criza energetică imediată, ci și pentru a obține neutralitatea climatică”, a spus Hans Bruyninckx, director executiv al Agenției, după anunțul potrivit căruia emisiile de CO2 au crescut.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu