fbpx

La Ungheni a fost lansat un centru modern de informare turistică. Va promova potențialul turistic al raionului

Susține Ecopresa, distribuie!

Un centru modern de informare turistică a fost inaugurat la Ungheni. Construit cu suportul Uniunii Europene, centrul își va informa vizitatorii despre locațiile atractive din raionul Ungheni și traseele turistice din regiune, va promova potențialul turistic al raionului, inclusiv produsele fabricate aici.

Centrul dispune de săli performante și este dotat cu echipament modern, astfel încât turiștii care vizitează municipiul Ungheni să beneficieze de servicii calitative. Se află în centrul orașului și are o suprafață de 90 de metri pătrați.

Centrul a fost inaugurat în ziua aniversării orașului Ungheni. Ambasadorul Uniunii Europene, Jānis Mažeiks, a participat la ceremonia de inaugurare. „Uniunea Europeană a oferit șapte granturi, iar unul din ele a fost la Ungheni. Ne-am propus să ajutăm localitățile din țară. Ați gestionat cu succes acest proiect. Este un sector cu potențial pentru regiunea Ungheni. Moldova are un potențial enorm în domeniul turismului, fiind un catalizator pentru dezvoltarea economică și crearea locurilor de muncă”, a menționat ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks.

Centrul de Informare Turistică a fost construit în cadrul proiectului „Acțiuni durabile pentru creștere economică prin turism”, finanțat de Uniunea Europeană prin inițiativa „Primari pentru Creștere Economică”, implementat de PNUD Moldova. Costul lucrărilor a fost de peste 2.988.000 lei.  

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu