fbpx

Alianța Biciclete Chișinău caută o curte în capitală unde să instaleze o parcare modernă pentru transportul alternativ

Susține Ecopresa, distribuie!

Alianța Biciclete Chișinău caută o curte în capitală unde să instaleze o parcare modernă pentru biciclete. Proiectul privind amenajarea unei parcări pentru transportul alternativ a câștigat, în acest an, finanțare din Bugetul Civil Chișinău.

Am început lucrul la proiectul câștigător Buget Civil Chișinău: Parcare rezidențială pentru biciclete. Suntem în proces de identificare a unei curți de blocuri sau a unui spațiu liber în cartierele rezidențiale unde să putem instala prima parcare modernă, acoperită și securizată, pentru biciclete în Chișinău”, anunță membrii Alianței pe pagina lor de Facebook.

Condiții necesare: să existe spațiu liber de cel puțin 16 m², terenul să fie public municipal și solicitanții să argumenteze necesitatea amenajării unei parcări pentru biciclete anume în curtea lor.

Prin participarea la concursul pentru Bugetul Civil Chișinău, inițiatorii și-au dorit să se implice în procesul decizional, să fie activi și să asigure un cadru organizațional eficient de dialog între administraţia publică locală, cetățeni, prin identificarea problemelor și soluționarea acestora prin intermediul propunerilor de proiecte de interes local.

Prin acest proiect, propunem ceva complet inovativ pentru orașul Chișinău și anume testarea și amenajarea primei parcări rezidențiale pentru biciclete! Dacă până acum nu erai decis să-ți cumperi o bicicletă, pentru că nu ai spațiu unde să o depozitezi, acest proiect vine cu o soluție pentru păstrarea comodă și sigură a bicicletei”, au argumentat inițiatorii.

Conform proiectului, termenul limită de implementare a acestuia este 31 decembrie 2023.

Valoarea totală a proiectului este de peste 140 de mii de lei, suma solicitată din partea Primăriei este de aproape 100 de mii de lei.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu