fbpx

UE se confruntă cu cele mai grave incendii forestiere de la debutul înregistrărilor

Susține Ecopresa, distribuie!

Uniunea Europeană se confruntă cu cele mai grave incendii forestiere în această perioadă a anului de la debutul înregistrărilor comune, în 2006, anunță Comisia Europeană, citată de Agerpres.

Ne confruntăm cu o vară dificilă în Europa, anul acesta până în prezent au ars peste 700.000 de hectare”, a spus Janez Lenarcic, comisar european pentru gestionarea crizelor, într-un comunicat.

Franţa şi Spania se numără printre statele cele mai grav afectate anul acesta. În acest an, din cauza incendiilor de pădure, Franţa a pierdut până acum o suprafaţă dublă în comparaţie cu anul 2021, iar Spania – o suprafaţă de peste trei ori mai mare, potrivit cifrelor UE.

De la începutul verii, cinci state au lansat apeluri către alte state UE pentru a primi sprijin în stingerea incendiilor.

Drept urmare, aproape 370 de pompieri, 29 de aeronave şi opt elicoptere au fost mobilizate pe teritoriul Europei pentru a răspunde la situaţii de urgenţă. În plus, 150 de pompieri din Bulgaria, România, Germania, Franţa, Finlanda şi Norvegia au fost mobilizaţi în Grecia în iulie şi august pentru a veni în sprijinul pompierilor locali.

După sezoane de incendii deosebit de devastatoare în ultimii ani, Uniunea Europeană a depus eforturi pentru a-şi îmbunătăţi capacităţile de a răspunde la incendii masive mai rapid şi la nivel transfrontalier. Statele Uniunii Europene pot solicita sprijin în combaterea incendiilor de pădure prin Mecanismul de Protecţie Civilă al UE, o platformă ce coordonează şi distribuie resurse de urgenţă.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu