fbpx

6.000 de pui de căprioară, salvaţi de la moarte în Germania cu ajutorul dronelor

 6.000 de pui de căprioară, salvaţi de la moarte în Germania cu ajutorul dronelor

Sursa foto: Profimedia Images

Susține Ecopresa, distribuie!

Drone echipate cu camere de termoviziune au salvat mii de pui de căprioară în pericol să fie ucişi de maşinile de treierat pe câmpurile din Germania, a făcut cunoscut ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, în declaraţii publicate joi, relatează dpa, transmite digi24.ro.

Ministerul federal sprijină programul de drone, a declarat Kloeckner pentru reţeaua media Redaktionsnetzwerk Deutschland.

„Datorită finanţării noastre, au fost utilizate în jur de 200 de drone. Până acum, aproape 6.000 de pui de căprioară au fost salvaţi”, a adăugat ea. Programul în valoare de 3 milioane de euro a fost lansat în martie anul acesta şi finanţarea urmează să crească.

Dronele îi ajută pe fermieri să cerceteze pajiştile în căutarea puilor de căprioară înainte de a începe treieratul, scrie Agerpres.

Potrivit ministerului, căprioarele îşi ascund adesea puii în iarba înaltă pentru a-i proteja de prădători, iar puii nu sunt de obicei vizibili pentru oameni cu ochiul liber. Dacă pericolul este iminent, puii de căprioară nu fug, ci se ghemuiesc pe iarbă şi rămân nemişcaţi.

An de an, mii de pui de căprioară sunt ucişi accidental de maşinile de treierat. Datorită dronelor echipate cu camere de termoviziune, aceştia pot fi descoperiţi la timp şi aduşi în siguranţă.


Susține Ecopresa, distribuie!