fbpx

Invitație pentru presă: Experții germani promovează biogazul

 Invitație pentru presă: Experții germani promovează biogazul

Stație de biogaz din Germania: un model care poate fi realizat și în Moldova. Foto: Spelleken Assoc.

Susține Ecopresa, distribuie!

                                                                                             

invitatie presa

Compania de consultanță Spelleken Assoc. invită jurnaliștii din presa locală și națională la prezentarea proiectului „Biodeșeuri”. Proiectul își propune să ajute antreprenorii moldoveni să-și construiască propria stație de biogaz.

Experții, veniți din Gemania, vor explica etapele proiectului, avantajele unei astfel de investiții și modalitatea prin care fermierii din Moldova pot deveni beneficiarii proiectului. Totodată, vor fi prezentate și posibilitățile de finanțare pentru antreprenorii interesați de a investi într-o stație de biogaz.

La etapa actuală experții lucrează la realizarea unui cadastru al deșeurilor biologice existente la nivel local. Ei vor vorbi despre cum acesta va ajuta fermierii din Moldova să verifice care este rentabilitatea implementării unei instalații de biogaz într-o anumită zonă rurală.

Vor participa: Ralf Bartens (șeful consiliului), Jan Hampe (directorul), Dennis Uhlendorff (Ingenierul principal), Hans-Gerd Spelleken (coordonatorul proiectului).

Atelierul „Practica investițiilor în instalațiile de biogaz din Germania și transferul de cunoștințe în Republica Moldova”  va avea loc la 22 martie 2018, cu începere de la ora 14.45, la MOLDENERGY (Moldexpo, pavilionul central, sala de conferințe). Conferința de presă va avea loc la 15.30.

Pentru detalii puteți contacta:

Cristina Straton, AJMTEM, tel.: +373 78 907981, e-mail: ajmtem@gmail.com

Natalia Bodiu, Spelleken Associates, tel.: +373 69 761389, e-mail: bodiu@spellekenassociates.de

Acest proiect este sponsorizat de DEG din cadrul KfW-group, cu fonduri de la Ministerul Federal al Mediului, operat de Compania de servicii de biogaz a Asociației Fermierilor din Kassel și Göttingen şi administrat de Spelleken Assoc.                                                                                                   
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!