fbpx

Ziua Mediului continuă. Tur de kayaking în weekend

 Ziua Mediului continuă. Tur de kayaking în weekend
Susține Ecopresa, distribuie!

Sâmbătă și duminică mai mulți doritori vor face un tur cu caiacul, în schimb la o oră de salubrizare a malurilor râurilor Nistru și Răut. Tururile sunt parte a festivalului Ziua Mediului, eveniment care se desfășoară pe tot parcursul lunii iunie.

Sâmbătă participanții vor merge pe traseul Hidrocentrala Dubăsari – Coșnița, iar duminică la Trebujeni. În ambele zile, participanții vor face salubriza – malul Nistrului, în zona hidrocentralei și malul Răutului în zona Butuceni-Trebujeni. Sacii și mănușile le asigură echipa Hai Moldova. De asemenea, se va testa calitatea apei din Nistru, de către reprezentanții Laboratorului Agenției de Mediu, care vor fi prezenți la eveniment. Testarea va fi difuzată LIVE pe Facebook.

Ulterior, participanții vor face kayaking, cu echipament oferit de echipa Kayakingtours.md, se vor odihni, bucura de timp în natură și imortaliza cele mai tari momente prin fotografii.

Toate detaliile despre eveniment le găsiți pe pagina de Facebook – Ziua Mediului Moldova.

Festivalul Ziua Mediului Moldova 2021 este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic (AJMTEM), în cadrul unui proiect finanțat de Programul de Granturi Mici GEF – PNUD și asistența financiară a Suediei la Chișinău, cu suportul OMS Moldova, UNDP Moldova, în parteneriat Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și comunitatea de mediu.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!