fbpx

Ziua Mediului, la o nouă ediție. Cel mai important eveniment dedicat naturii va fi organizat în Parcul Valea Morilor

Susține Ecopresa, distribuie!

Festivalul Ziua Mediului, cel mai important eveniment în aer liber dedicat mediului, va avea loc în acest an pe 10 iunie. Expoziții interactive, ateliere, laboratoare, jocuri pentru toate vârstele, socializare, zonă pentru odihnă – de toate acestea vă veți putea bucura dacă participați la Ziua Mediului 2023, care va avea loc în Parcul Valea Morilor din capitală.

În cel mai umbros loc din Parcul Valea Morilor, veți putea cunoaște zeci de organizații, afaceri verzi și instituții din domeniu, care se vor alătura într-o expoziție tematică specială. Vor fi plante, colecții de insecte și fosile, echipamente și soluții din sectoarele energie verde, agricultură, calitatea aerului, reciclare etc. De asemenea, vor avea loc diverse ateliere, discuții, jocuri, quiz-uri pentru adulți și copii, toate având o tangență directă cu tema mediului.

Mai mult, la eveniment vor fi puncte de testare a apei, de colectare a medicamentelor expirate, a tehnicii și bateriilor uzate.

Pe lângă expoziție și activități, festivalul va include și zone amenajate pentru relaxare (cu hamace și bean bag-uri), socializare și distracții. Va fi inaugurat și un iarmaroc cu produse prietenoase mediului. Seara se va încheia cu un concert live.

După 10 iunie și până la finalul lunii, comunitatea de mediu va organiza diverse evenimente satelit în republică, inclusiv excursii, vizite și drumeții, care vor fi anunțate pe pagina  Ziua Mediului.

Festivalul este destinat unui public interesat să-și petreacă timpul liber într-un cadru neobișnuit – distractiv, relaxant, dar și informativ în același timp. Scopul evenimentului este să promoveze comunitatea și valorile de mediu.

Participarea la festival este gratuită.

Evenimentul este organizat de Asociația Jurnaliștilor de Mediu, alături de comunitatea de mediu – AO EcoVisio, AO Reciclare, Regia Autosalubritate, AEER, Ecolocal, Green City Lab Moldova, Grădina Moldovei, Greenpack etc., cu suportul Suediei, Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD Moldova), Organizației Mondiale a Sănătății (OMS Moldova), Ministerului Mediului și Uniunii Europene.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!