fbpx

Expediție pe Nistru, drumeție și concert LIVE. Cum va fi marcată, în acest an, în Moldova, Ziua Mediului

 Expediție pe Nistru, drumeție și concert LIVE. Cum va fi marcată, în acest an, în Moldova, Ziua Mediului
Susține Ecopresa, distribuie!

Cu prilejul Zilei Mediului, sărbătorită anual la 5 iunie,  Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic vă invită la Festivalul Ziua Mediului care va avea loc în perioada 5-26 iunie, cu drumeții, excursii, iarmaroc de sărbătoare, comunicare online și program artistic.

Programul din acest an va fi format din evenimente online și offline. Cei care vor dori să participe online vor avea parte pe pagina Ziua Mediului Moldova de  reportaje, teasere, anunțuri, informații, Live-uri, foto, video, concert LIVE etc. 

Iar offline vor fi mai multe activități pentru amatorii de turism ecologic:

  • 5-6 iunie – Drumeție cu corturile în Furceni, Orhei, ghidată de echipa Exitpoint.
  • 12 iunie – Excursie într-un parc fotovoltaic și turbine eoliene.
  • 19 iunie – Expediție pe Nistru pe caiacuri.
  • 26 iunie – Eco-iarmaroc de sărbătoare, cu expoziții și activități

Organizatorii Festivalului spun că, prin acest eveniment, își doresc să comunice despre diversitatea comunității de mediu din Moldova – de la turism, agricultură ecologică, reciclare, până la eco-tehnologii și afaceri verzi. 

Ne propunem ca publicul să vadă și să experimenteze anumite activități, să cunoască oameni din comunitate, noi viziuni, noi idei, să devină mai sensibili la subiectele de mediu și să adopte noi comportamente prietenoase naturii. Toate drumețiile vor avea un caracter ecologic – o echipă profesionistă (cu experiență în turism montan, alpinism etc), va preda tehnici de turism etic, vor fi colectate pentru analiză probe de apă din Nistru, iar vizita în parcul fotovoltaic și turbine eoliene va fi ghidată de un specialist în eficiență energetică. În evenimentul online și la iarmaroc, de asemenea, vor fi abordate diverse teme ce țin de protecția mediului”, se arată într-un comunicat al Asociației Jurnaliștilor de Mediu.

Ziua Mediului este un Festival format în anul 2016, la inițiativa unui proiect al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP Moldova) și perpetuat ulterior în cadrul Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic (AJMTEM).

Evenimentul din acest an este organizat de AJMTEM, în cadrul unui proiect finanțat de Programul de Granturi Mici GEF – PNUD și asistența financiară a Suediei, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății în Moldova (OMS), UNDP Moldova, în parteneriat cu comunitatea de mediu – organizații, proiecte, activiști, afaceri verzi etc.

Tematica anului 2021 pentru Ziua Mondială a Mediului este conservarea ecosistemelor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!