fbpx

Vreți să cumpărați un automobil electric? AEE vă vine în ajutor – a lansat un ghid cu informații utile despre mașina eco

Susține Ecopresa, distribuie!

Procurarea unui automobil electric nu este la fel de simplă ca și procurarea unui automobil convențional pe benzină sau diesel. De aceea, Agenția pentru Eficiență Energetică a lansat un ghid în care a inclus mai multe informații despre mașinile electrice pe care ar trebui să le luați în calcul dacă vreți să cumpărați un astfel de automobil.

Iată care sunt aspectele pe care ar trebui să le luați în considerare, înainte de a procura un vehicul electric:

Preț
Automobilele electrice sunt ecologice, prietenoase mediului, dar nu și buzunarului. Datorită sistemului de propulsie electric complex și a acumulatoarelor relativ scumpe, automobilele electrice sunt mai costisitoare decât omologii lor convenționali. Prin urmare, înainte de a vă decide să procurați o mașină electrică, ar trebui să cântăriți bine bugetul propriu.

Stimulente și avantaje fiscale
Stimulentele guvernamentale și beneficiile fiscale pot reduce costul total al automobilelor electrice. Deci, dacă procurați un automobil ecologic, asigurați-vă că v-ați informat cu exactitate despre stimulentele și beneficiile fiscale de care veți beneficia.

Actualizări software
Automobilele electrice sunt echipate, de obicei, cu sisteme de propulsie sofisticate și tehnologii avansate, iar producătorii dezvoltă adesea automobile electrice cu tehnologii de ultimă generație prin lansarea de actualizări de software. Prin urmare, asigurați-vă că obțineți actualizări regulate de software după achiziționarea unui automobil electric. Unii producători oferă gratuit actualizări pentru software, în timp ce alții percep o taxă.

Infrastructură de încărcare
În Republica Moldova, infrastructura de încărcare este încă în dezvoltare. Nu veți găsi stații de încărcare pentru automobile electrice la fel de des ca și benzinăriile, iar aceasta este una dintre cele
mai mari provocări pentru proprietarii de automobile electrice.

Caracteristici
Automobilele electrice vin cu o mare varietate de motoare electrice și acumulatoare de diferite capacități. Trebuie să alegeți un automobil electric cu caracteristici potrivite. Poate fi incomod să conduceți un automobil electric cu putere mică.

De obicei, un automobil electric ar trebui să ofere o autonomie de rulare de peste 200 km, ceea ce este suficient pentru a conduce zilnic. Automobilele electrice de ultimă generație oferă chiar și o autonomie de peste 500 km.

Automobilele electrice sunt foarte ușor de întreținut, deoarece există mai puține componente în mișcare într-un asemenea automobil. Dar în cazul unor accidente, reparația poate fi foarte costisitoare. În plus, prețurile pieselor de schimb sunt, de asemenea, foarte scumpe în comparație cu un automobil clasic.

Mai multe informații despre automobilele electrice găsiți în ghidul pregătit de AEE.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu