fbpx

VIDEO/ Au ars peste 130 hectare de teren. Incendii de vegetație în mai multe raioane ale țării

 VIDEO/ Au ars peste 130 hectare de teren. Incendii de vegetație în mai multe raioane ale țării
Susține Ecopresa, distribuie!

Focarele de vegetație s-au fost extinse pe aproimativ 137 ha de teren în ultimele 24 de ore, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Pompierii au intervenit în peste 60 de cazuri. Cele mai multe focare au fost înregistrate în raioanele Cahul, Leova Ștefan Vodă, Orhei, Hâncești, Șoldănești, Ungheni, dar și municipiul Chișinău.

Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale în localitatea Moscovei, raionul Cahul, focul a mistuit 25 ha de teren, iar la Leova aproape 23 ha de iarbă. Incendii de vegetație au fost înregistrate și în satul Butuceni, raionul Orhei, unde arderea a nimicit 10 ha de teren.

Câte 10 ha de iarbă au fost cuprinse de flăcări în localitatea Fundul Galbenei, Hîncești, dar și în satul Palanca, raionul Ștefan Vodă. La Șoldănești focul a mistuit aproape 5 ha de iarbă, iar la Cornești, Ungheni, incendiile de vegetație au distrus alte 10 ha de teren.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat cetățenii să de-a dovadă de responsabilitate și să nu aprindă vegetația uscată. În condiții de vânt și umiditate redusă, focarele se pot răspândi cu repeziciune afectând spații forestiere dar și animalele sălbatice.

Pompierii îndemnă oamenii să evite sursele de aprinde la igienizarea spațiilor pentru a preveni incendiile de proporții. În caz de situații de risc oamenii pot apela Serviciul 112.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!