fbpx

Stăm acasă și vizităm Orheiul Vechi. Când va avea loc un tur virtual însoțit de ghid

 Stăm acasă și vizităm Orheiul Vechi. Când va avea loc un tur virtual însoțit de ghid

Orheiul Vechi. Foto: trendshrb.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

Echipa Visit Moldova anunță o plimbare online însoțită de ghid. Aceasta va avea loc miercuri, 18 martie. Doritorii vor putea vizita Orheiul Vechi stând pe canapea.

Cei interesați sunt invitați la ora 15:00 să intre pe acest link și să se bucure de priveliște și de istoria locului care va fi relatată de Fedor Evstigneev. Pentru alte detalii, dar și pentru a contacta organizatorii accesați pagina evenimentului.

Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi prezintă un relief complex, care îmbină structuri geologice sarmațiene de circa 13 milioane ani cu un caracter rupestru pronunțat și peisajuri cuaternare argiloase de circa 1,8 milioane – 10 mii ani acoperite de cernoziomuri formate în ultimii 8 mii an

Complexul muzeal Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei Trebujeni din raionul Orhei al Republicii Moldova. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi care are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO

Dacă doriți să vizitați și alte obiective turistice din țară, Ecopresa.md a pregătit lista muzeelor și locurilor pitorești care sunt disponibile.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!