Orheiul Vechi. Foto: trendshrb.ro
Orheiul Vechi. Foto: trendshrb.ro

Echipa Visit Moldova anunță o plimbare online însoțită de ghid. Aceasta va avea loc miercuri, 18 martie. Doritorii vor putea vizita Orheiul Vechi stând pe canapea.

Cei interesați sunt invitați la ora 15:00 să intre pe acest link și să se bucure de priveliște și de istoria locului care va fi relatată de Fedor Evstigneev. Pentru alte detalii, dar și pentru a contacta organizatorii accesați pagina evenimentului.

Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi prezintă un relief complex, care îmbină structuri geologice sarmațiene de circa 13 milioane ani cu un caracter rupestru pronunțat și peisajuri cuaternare argiloase de circa 1,8 milioane – 10 mii ani acoperite de cernoziomuri formate în ultimii 8 mii an

Complexul muzeal Orheiul Vechi este amplasat în valea Răutului, un afluent de dreapta al Nistrului, pe teritoriul comunei Trebujeni din raionul Orhei al Republicii Moldova. Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi care are un statut special și constituie cel mai important sit cultural din Republica Moldova, aflându-se și în procesul de nominalizare pentru a fi înscris în Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO

Dacă doriți să vizitați și alte obiective turistice din țară, Ecopresa.md a pregătit lista muzeelor și locurilor pitorești care sunt disponibile.