fbpx

VIDEO/ Cum a fost serbată venirea primăverii la Casa Olarului „Vasilii Gonciari”

Susține Ecopresa, distribuie!

Casa Olarului „Vasilii Gonciari” din satul Hoginești, raionul Călărași, a serbat venirea primăverii într-un mod unic. Cei prezenți au asistat la o lecție de olărit și au primit mărțișoare lucrate manual realizate de meșterul Vasilii Gonciari.

Primele mărțișoare lucrate manual au fost prinse în pieptul reprezentanților oficiali, după care aceștia au beneficiat de un masterclass de olărit de la Vasilii Gonciari, în atelierul acestui.

„Mi se rupe inima de bucurie când văd cum evoluează un sat care era slab dezvoltat, îmi place să văd cum consătenii mei plecați peste hotare își repară casele”, ne-a relatat meșterul Vasile Gonceari.

Directoarea Proiectului de Competitivitate, Doina Nistor a declarat că au venit la Călărași pentru a onora tradiția și cultura din Republica Moldova și potențialul pe care aceasta îl reprezintă pentru dezvoltarea industriei din țară.

Suntem la Călărași să inaugurăm o aripă de dezvoltare pentru Casa Olarului „Vasilii Gonciarii”, care reprezintă o sinergie între turism și cultură”, a spus Nistor.

Schimbarea a devenit vestitoarea primăverii, astfel încât lângă muzeul și magazinul din curtea Casa Olarului „Vasilii Gonciari” a fost deschis localul în care oaspeții vor putea savura din bucatele pregătite în oalele de lut.

În ultimii ani, obiectivul turistic a beneficiat și de asistență tehnică pentru diversificarea produselor și promovarea acestora pentru atragerea de noi vizitatori. Suma totală a asistenței directe acordate se ridică la peste 21.000 de dolari SUA și suplimentar, suport asociat prin intermediul programelor de promovare implementate de ANTRIM.

Casa Olarului „Vasilii Gonciari” este primul complex de olărit din Moldova, care își propune să reînvie și să promoveze arta fabricării olăritului tradițional prin diferite masterclass-uri și expoziții tematice. Totodată, olarul a inițiat târgul internațional „La Vatra Olarului Vasilii Gonciari”, care face parte din agenda cultural-turistică „Pomul Vieții”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!