fbpx

Un lot de carne de pasăre este retras de pe piață. ANSA: Conține Salmonella

Susține Ecopresa, distribuie!

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor anunță despre o nouă retragere de pe piață a unui produs alimentar. De această dată este vorba despre carne de pasăre, produsă de ÎM ,,PB-NORD” S.R.L și distribuită de compania ETALONUS GRUP SRL. Motivul este prezența serotipului Salmonella.

Cele două companii au inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți a cărnii refrigerate de pasăre în asortiment, depistat cu prezența serotipului Salmonella în urma unui control al ANSA.

Lotul expiră la data 09 mai 2022.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar deținători ai produselor neconforme sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană prezentate de un produs alimentar neconform”, se spune într-un comunicat al ANSA.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu