fbpx

Un indonezian adună gunoaie de pe plaje îmbrăcat în…Spider-Man

 Un indonezian adună gunoaie de pe plaje îmbrăcat în…Spider-Man

Rudi Hartono, a man dressed in Spiderman costume, looks at plastic waste as he collects rubbish at a beach in Pare-Pare, South Sulawesi province, Indonesia, January 18, 2020. Picture taken January 18, 2020. REUTERS/Stringer

Susține Ecopresa, distribuie!

Un indonezian în vârstă de 36 de ani a început să adune gunoaie de pe plaje din insula indoneziană Sulawesi în urmă cu doi ani, însă foarte puţine persoane i-au acordat atenţie. Lucrurile s-au schimbat însă în 2018 când Rudi Hartono a început să poarte un costum de Spider-Man în timpul acestor acţiuni, relatează marţi dpa, citat de Agerpres.

“Acest costum a schimbat lucrurile pentru că a atras atenţia oamenilor”, a spus Rudi, care lucrează la o cafenea.

“Mi s-au alăturat şi alţi oameni şi chiar administraţia locală a început să-şi facă treaba şi să cureţe gunoaiele”, a mai spus el.

“Recent, fotografiile mele au devenit virale şi mi s-au alăturat mai multe persoane”, a declarat el pentru dpa.

Rudi Hartono a declarat că a cumpărat costumul ca să-l impresioneze pe nepotul său, însă în schimb l-a speriat pe băiat.

“Aşa că am decis să-l port când adun gunoaie de pe plaje”, a mai spus el.

Rudi a afirmat că a curăţat şi graffiti de pe clădirea consiliului local, însă a spus el, în pofida muncii depuse, unii oameni îi critică apariţia.

“Unii m-au batjocorit şi m-au numit un Spider-Man gras şi mi-au spus că doresc să atrag atenţia”, a spus el. “Însă majoritatea oamenilor sunt de partea mea”, a afirmat Rudi.

Aproximativ 20% din deşeurile de plastic din Indonezia ajung în râuri şi apele de coastă, potrivit Băncii Mondiale.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!