fbpx

Educația pentru mediu: un ghid metodologic este disponibil online

 Educația pentru mediu: un ghid metodologic este disponibil online

Activitate de educație ecologică cu elevii. Sursa: Facebook/EcoVisio

Susține Ecopresa, distribuie!

Înțelegerea, de la o vârstă fragedă, a problemelor de protecție a mediului ajută la creșterea gradului de conștientizare. În acest context, AO EcoVisio a elaborat „Ghidul metodologic pentru educație ecologică participativă”, care oferă metode pentru a lucra la schimbarea atitudinii elevilor și profesorilor față de problemele de mediu și soluțiile acestora.

Publicația conține metode folosite de EcoVisio în cadrul instruirilor ecologice din 2013 până în 2023, adaptate contextului educației formale din Republica Moldova.

Elena Tacu, coordonatoare de proiecte la EcoVisio, dar și coautoarea ghidului, spune că scopul acestei publicații este de a servi drept instrument de lucru pentru formatori în domeniul protecției mediului. „Mai ales, lucrarea este utilă profesorilor care fie predau educația ecologică, fie conduc cluburi ecologice, fie se implică activ în activități extrașcolare și doresc să dezvolte în elevi competențe ecologice”.

Foto: Coperta Ghidului metodologic pentru educație ecologică participativă
Foto: Coperta Ghidului metodologic pentru educație ecologică participativă

„Ghidul metodologic pentru educație ecologică participativă” este disponibil online și poate fi accesat la următorul link. Publicația a fost creată de AO EcoVisio, în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților pentru promovarea strategică a tinerilor profesioniști în sectorul de mediu în Republica Moldova (CapaMol)”. 

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ludmila Hițuc