fbpx

Tabără media la Edinet

 Tabără media la Edinet

Imagine simbol

Susține Ecopresa, distribuie!

Cum să devină subiectele de mediu interesante pentru mass-media și public, cui să fie adresate, ce emoții să trezească, și cum informațiile de presă să schimbe comportamentele oamenilor – despre toate acestea s-a discutat  la tabăra media, unde au participat peste 35 studenți, elevi și profesori, reprezentanti mass-media. Tabăra media s-a desfășurat în perioada 24-26 mai curent.

În cadrul ateliererelor au fost create grupuri de lucru, care, ghidate de Cătălina Molodoi, expertă în comunicare și PR, reprezentantă a Asociației Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic din Republica Moldova (AJMTEM), au învățat să stabilească și să formuleze subiecte de interes public, să identifice grupurile țintă, să formuleze scopuri și obiective, să formuleze mesaje atractive pentru schimbarea atitudinii și comportamentului publicului în funcție de  canalele, tehnicile și instrumentele  de comunicare stabilite.

De asemenea, în cadrul taberei media participanții au învățat noțiuni generale despre jurnalism, etica profesională și principiile de scriere a unei știri, ghidați de Elena Prisacari.

La rândul său, Natalia Zvariș, jurnalistă la ziarul Nord Info, a ținut o lecție despre transportul durabil, în cadrul căreia a fost realizat un exercițiu practic și s-au discutat aspecte ce țin de securitate, infrastructură și reguli de circulație.

Tabară media a avut loc în cadrul proiectului „Prin intermediul unui transport durabil către un mediu curat”, în cadrul Programului de cooperare Teritorială din cadrul Parteneriatului Estic, Programul de Cooperare Transfrontalieră Moldova-Ucraina, finanțat de UE. Acest proiect este implementat de Primăria mun. Edineț, în parteneriat cu Asociația Obștească Asociația Raională de Educare a Adulților „Prutul de Sus” or. Edineț, Consiliul și Asociația BARD din Cernăuți, Ucraina.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!