fbpx

(video) Sute de arbori blochează râul Bâc. Ministrul Munteanu se implică

Susține Ecopresa, distribuie!

Sute de arbori au căzut în râul Bâc în urma ninsorilor și lapoviței abundente din 21 și 22 aprilie 2017. Copacii blochează cursul de apă, creând pericol de inundaţii în mai multe zone din capitală.

Serviciile subordonate Ministerului Mediului, la care s-au alăturat și reprezentanți de la MAI, s-au implicat la curățirea albiei. Ei folosesc tehnică specială și bărci, precum se poate observa în video postat de ministrul Valeriu Munteanu (vedeți în continuare).

Potrivit Ministrului Mediului, cel mai dificil sector este în preajma Gării de Nord și a pieții Calea Basarabiei, unde fâşia riverană este ocupată (și îngrădită) abuziv de mai mulți operatori economici. Astfel, devine imposibil accesul tehnicii speciale și a muncitorilor pe acest sector, unde Bâcul are mai multe stăvilare. Mai mult, operatorii economici au ferecat porţile și au plecat.

Ministrul a solicitat celor care au îngrădit porțiuni din râul Bâc să vină grabnic în teren şi să contribuie la curăţirea albiei, altfel vor purta răspundere pentru eventualele inundații.


Susține Ecopresa, distribuie!