fbpx

Potop de zăpadă în miez de primăvară

Susține Ecopresa, distribuie!

Din miez de primăvară, Moldova s-a pomenit în toiul iernii – zăpada abundentă a căzut peste livezi, grădini, câmpuri. Schimbarea climei, din păcate, înseamnă și fenomene meteo extreme.

Meteorologii au anunțat că precipitațiile puternice sub formă de ploi și lapoviță (15-30 l/m2, izolat 35-45 l/m2) vor dura încă două zile – 21 și 22 aprilie 2017.  Vântul nord-estic va prezenta intensificări de pînă la 17-22 m/s.

Iată arăta Grădina Publică Ștefan cel Mare din Chișinău în dimineata zilei de 20 aprilie 2017:

UPDATE:

  • În ultimele 24 de ore, în țară au rămas deconectate parțial de la energia electrică 130 localități din 13 raioane, dintre care raionul Criuleni, Ialoveni, Strășeni, Orhei, Cantemir, Hîncești, Cimișlia, Leova, Anenii Noi, dar și UTA Găgăuzia și mun. Chișinău.
  • În mun.Chișinău au fost înregistrați 100 de copaci căzuți, în rezultat deteriorate 7 unități de transport.
  • Două unități de transport au deraiat de pe traseu, în regiunea s. Molovata, r. Dubăsari.
  • Au fost înregistrate 20 accidente rutiere, fără victime.
  • Trasee locale și naționale nu au fost raportatec a fiind blocate, fiind antrenate pentru menținerea condițiilor de circulație – 22 unități de transport și 50 angajați ai Administrației de Stat a Drumurilor.
  • Ministerul Agriculturii a anunțat că o comisie special creată va evalua situația referitor la culturile agricole din republică. De importanță majoră, s-a menționat că a fost constituită o celulă de criză, în care conlucrează mai multe instituții, pentru gestionarea situașiei create în țară.
Datele au fost oferite în cadrul unui Briefing de presă privind situația operativă din țară în urma ninsorii, la care au participat șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Mihail Harabagiu, șeful IGP, Alexandru Pînzari și viceministrul Agriculturii, Iurie Ușurelu.
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

3 Comments

Comments are closed.