fbpx

Stare de urgență în Canada. Stratul de zăpadă a crescut cu 76 de centimetri într-o singură zi

 Stare de urgență în Canada. Stratul de zăpadă a crescut cu 76 de centimetri într-o singură zi
Susține Ecopresa, distribuie!

A fost stare de urgență în estul Canadei, în provincia Newfoundland și Labrador, din cauza unor căderi record de zăpadă. În doar 24 de ore, stratul de nea a crescut cu 76 de centimetri. În capitala provinciei, mașinile au fost complet îngropate, iar drumurile au devenit impracticabile. Armata canadiană a fost mobilizată să ajute la deszăpezire, scrie digi24.ro.

Canadienii sunt obișnuiți cu zăpada, dar nimic nu îi putea pregăti pe locuitorii provinciei Newfoundland pentru viscolul care s-a abătut asupra lor.

Stratul de zăpadă a crescut cu aproape un metru iar vântul a bătut cu peste 130 de kilometri pe oră, care a format și troiene uriașe. Greul a început abia după ce nu a mai nins, când oamenii au ieșit din case, cu lopețile în mâini, ca să mute tonele de zăpadă care s-au așezat pe orice. Capitala Newfoundland, orașul Saint John, de obicei aglomerat, a fost complet paralizat. Chiar și așa, unii au putut să vadă și părțile bune.

Iată ce spun unii canadieni:

„Am zis să ies și să mă uit în jur deoarece este foarte, foarte rar să vezi străzile din centrul St. John atât de liniștite.”

„Știți ce? Când nu bate vântul și ieși la o plimbare de seară, este chiar foarte frumos și destul de romantic.”

„Pe strada mea locuiește un domn care a fost operat acum două săptămâni. Am mers să văd ce face și l-am ajutat să dea zăpada.”

Guvernul federal canadian a anunțat că va ajuta autoritățile din Newfoundland și Labrador. Armata canadiană a fost deja mobilizată să ajute la deszăpezire. Dar meteorologii au anunțat că va începe din nou să ningă abundent, la începutul săptămânii viitoare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!