fbpx

Spitalul municipal „Sfântul Arhanghel Mihail” a fost dotat cu un sistem de panouri solare

Susține Ecopresa, distribuie!

Spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail” din Chișinău a fost dotat cu un sistem de generare a energiei electrice, bazat pe energia solară. Sistemul a fost instalat pentru a eficientiza consumul de energie electrică și pentru a asigura confort pacienților și colaboratorilor.

Acest sistem include 36 de panouri solare cu 20 de tuburi de date fiecare. Suprafața totală activă a panourilor solare este de 57,60 de metri pătrați. Panourile solare sunt fixate pe acoperișul blocului prin intermediul a 6 construcții metalice masive, rezistente la rafale puternice de vânt și la acțiunea unui strat gros de zăpadă. Panourile solare sunt conectate prin țevi de cupru bine izolate termic. Utilajul instalației termice este amplasat în centrala termică solară din subsolul blocului chirurgical.

Este un proiect foarte eficient, foarte bun și foarte benefic pentru instituția noastră. Suma investiției pentru acest proiect este de 4 milioane 600 de mii de lei, dintre care 3 milioane a fost suportul Agenției pentru Eficiență Energetică sau fondului de eficiență energetică și în rest, sumele financiare au fost folosite din contul instituției noastre. În urma analizei specialiștilor, colaboratorilor și colegilor noștri deja putem menționa că acesta este un proiect foarte bun și va aduce economii chiar și financiare instituției noastre”, susține Ion Matei, vicedirectorul spitalului „Sfântul Arhanghel Mihail” din Chișinău.

Spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail” din Chișinău tratează anual aproximativ 14 mii de pacienți.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu