fbpx

Eveniment important pentru noi toți: consultări publice pentru crearea primului Centru de Cercetare în Legumicultură Ecologică din Republica Moldova

 Eveniment important pentru noi toți: consultări publice pentru crearea primului Centru de Cercetare în Legumicultură Ecologică din Republica Moldova
Susține Ecopresa, distribuie!

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare organizează consultări publice în vederea înființării unui Centru de Cercetare în Legumicultură Ecologică la Institutul Științifico-Practic în Horticultură și Tehnologie Alimentară (ISPHTA). Acesta va fi primul centru de cercetare de acest tip. 

Rafturile magazinelor sunt pline cu fructe și legume tratate cu pesticide și alte produse chimice periculoase pentru sănătatea noastră, dar totuși continuăm să le cumpărăm, din lipsă de alternative. În această situație, promovarea agroecologiei este singura modalitate să avem fructe sănătoase pentru consum.

De aceea, vineri, 12 aprilie, toți cei interesați ne vom mobiliza și ne vom arăta sprijinul pentru acest proiect. Vom reaminti că ne dorim produse sănătoase și că agricultura ecologică este o prioritate atât pentru consumatori, cât și pentru agricultori și grădinari.

„Este timpul să arătăm cât de mult avem nevoie de agricultura ecologică și agroecologie în Moldova. Este necesară prezența fiecăruia”, vine cu un îndemn ONG-ul „Grădina Moldovei”.

Consultările vor avea loc la Institutul Științifico-Practic în Horticultură și Tehnologie Alimentară (ISPHTA), orașul Codru, str. Vieru, 59, la orele 10:00 – 12:00.

„Toți sunt invitați și bineveniți: cercetători, medici, învățători, organizații ale societății civile. Doar cu ajutorul științei vom putea fi o țară verde și sănătoasă!”, scrie „Grădina Moldovei” într-o postare pe Facebook.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Mariana Panea