fbpx

FOTO/ Un traseu turistic, de circa 120 km, va fi creat în nordul Moldovei

 FOTO/ Un traseu turistic, de circa 120 km, va fi creat în nordul Moldovei
Susține Ecopresa, distribuie!

12 locații din trei raioane din nordul Republicii Moldova vor fi unite într-un traseu turistic unic pentru această regiune a Europei. Traseul eco-turistic „Stâncile Prutului” va include localitățile Viișoara, Cobani și Camenca din raionul Glodeni, Costești, Văratic, Druță, Boroseni și Mihăileni din Râșcani și Brânzeni, Gordinești și Fetești din Edineț. 

Traseul turistic, care va avea o lungime de 120 de kilometri, este creat în cadrul Proiectului implementat de Fundația Terra Humana (Varșovia, Polonia) și Asociația obștească “Moștenitorii” (Bălți, Moldova).

În cadrul acestui proiect, 19 reprezentanți ai autorităților locale și reprezentanți ai afacerilor din turismul rural vor participa la o vizită de informare în nordul Poloniei. În perioada 22 noiembrie – 02 decembrie, delegația din Republica Moldova va vizita câteva zeci de pensiuni, restaurante, muzee și alte atracții de pe mai multe trasee turistice.

Moldovenii vor vizita traseele „Calatorie cu Pan Tadeusz“, „Drumul Crucii Kopaszewo”, „Traseul Regele Stanisław Leszczyński”, mai multe castele și mănăstiri poloneze, trasee parcurse pe trăsuri trase de cai și chiar un muzeu al distilatelor. 

Proiectul „Crearea traseului eco-turistic „Stâncile Prutului” în raioanele Edineț, Rîșcani și Glodeni” va fi implementat în perioada 2021-2023. În cadrul acestuia va fi dezvoltată o ofertă ecoturistică integrată, utilizând experiența poloneză și fortificând implicarea membrilor a 12 comunități rurale (câte 4 din fiecare raion) în dezvoltarea socio-economică locală, prin sporirea potențialului turistic al localităților și înregistrarea oficială a rutei turistice naționale. Proiectul este finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone în cadrul programului “Asistența poloneză pentru dezvoltare 2021”.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!