fbpx

În timp ce hidrologii au anunțat că la Soroca apa în Nistru crește, nivelul râului a scăzut la Naslavcea

Susține Ecopresa, distribuie!

După ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis ieri o avertizare hidrologică prin care anunța că va crește apa în Nistru de la Soroca până la Dubăsari, astăzi debitul râului a scăzut la Naslavcea. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, care a menționat că a scăzut nivelul apei cu 2,3 metri noaptea trecută.

Totodată, IGSU monitorizează în continuare situația în legătură cu mărirea debitului de apă deversat din Lacul de Acumulare Dnestrovsck pe râul Nistru. În acest sens, prin intermediul organelor teritoriale, au fost create 12 posturi de observare a nivelului apei.

În urma monitorizării efectuate pe parcursul ultimelor 24 de ore, nu au fost înregistrate schimbări esențiale. Debitele de evacuare a apei din Nodul hidraulic Dnevstrovsk constituie circa 2250 m3/s, iar Nodul hidraulic Dubăsari constituie circa 650 m3/s.

În această dimineață s-a atestat o descreștere a nivelului de apă la punctele de măsurare Ocnița, în localitățile Naslavcea, Otaci, Unguri, dar și la punctele de măsurare Criuleni (Zolonceni), Ștefan-Vodă (Tudora).

Potrivit IGSU, actualmente nu există niciun pericol pentru gospodării și casele oamenilor, întrucât apa se scurge în limitele albiei.

CITEȘTE ȘI: Râul Nistru ar putea ieși din albie. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare hidrologică

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu