fbpx

Procuratura a pornit dosar penal pe cazul decesului fetiței, lovite de un fragment de arbore în parc

Susține Ecopresa, distribuie!

Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Buiucani, a pornit un dosar penal pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu, ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane, a anunțat Procuratura Generală într-un comunicat de presă.

Sâmbătă, 14 mai, o fetiţă cu vârsta de un an a fost lovită de un fragment de arbore, rupt de pe trunchiul acestuia, în timp ce copilul se afla împreună cu rudele în Parcu„Alunelul”, situat în sectorul Buiucani al capitalei.

Minora a fost transportată în secția reanimare a Spitalului Clinic Municipal pentru Copii din Chișinău, dar, ca urmare a leziunilor corporale primite, copila a decedat în seara aceleiaşi zile.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat la ședința operativă a serviciilor municipale că ancheta municipalității cu privire la cazul respectiv va dura trei zile, până miercuri, iar până atunci directorul Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi, Serghei Carp, este suspendat din funcție.

Și Ministerul Mediului a deschis o anchetă internă pe acest caz, iar, în funcție de rezultatele acesteia, va decide să transmită materialele la procuratură.

CITEȘTE ȘI: Două anchete paralele pe cazul copilului de 2 ani, care a murit după ce peste el a căzut o bucată de copac

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!