fbpx

Persoanele care au atacat patru inspectori de mediu, identificate

 Persoanele care au atacat patru inspectori de mediu, identificate

Foto: Inspectoratul pentru Protecția Mediului

Susține Ecopresa, distribuie!

Cele circa 20 de persoane care au atacat noaptea trecută patru inspectori de mediu într-o pădure din apropierea localității Ghidighici, municipiul Chișinău, au fost identificate. Acestea au vârste cuprinse între 30 și 35 de ani, a precizat pentru ecopresa.md Natalia Stati, ofițer de presă la Direcția de poliție a municipiului Chișinău.

„Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost sesizat despre caz, precum că în extravilanul din satul Ghidighici un grup de persoane s-ar ocupa cu braconajul. La momentul actual, angajații poliției stabilesc toate circumstanțele cazului și acumulează materialul probatoriu. Pe caz este inițiată o anchetă. La acumularea materialului se va stabili asupra pedepsei”, a spus Natalia Stati.

Patru inspectori de mediu au fost atacați noaptea trecută de circa 20 de persoane, în timpul unei operațiuni antibraconaj, planificată de mai mult timp. Agresorii aveau în dotare arme de tip automat, pistoale, precum și arme de vânătoare.

Potrivit lui Ion Bulmaga, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, incidentul a avut loc în jurul orei 00.30. Pe lângă faptul că li s-au smuls din piept camerele din dotare, inspectorii de mediu au fost agresați fizic, iar unul dintre ei a ajuns la Spitalul de Urgență, unde a suportat o intervenție chirurgicală la buza superioară.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari