fbpx

O antreprenoare din stânga Nistrului a dezvoltat o afacere dulce datorită unui grant oferit de Suedia

Susține Ecopresa, distribuie!

Datorită unui grant oferit de Suedia, o antreprenoare din stânga Nistrului a reușit să își deschidă o mică afacere în domeniul agriculturii. Femeia a inițiat o gospodărie țărănească specializată în cultivarea căpșunilor. Banii au fost oferiți în cadrul proiectului PNUD „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”.

Nadejda Dobrova din satul Parcani și-a dezvoltat afacerea în această primăvară. Grantul de 12.600 de dolari a ajutat-o la construcția serei, importul răsadului și perfectarea actelor: „Sera am construit-o la începutul lunii martie, iar în aprilie am și plantat răsadul”, povestește bucuroasă Nadejda Dobrova. Pe lângă ajutorul financiar nerambursabil, Nadejda beneficiază de mentorat și instruiri din partea ONG-ului de mediu „Pomul Vieții”.

Antreprenoarea crește un produs ecologic, aceasta fiind și una dintre condițiile proiectului. Femeia a cules deja prima roadă. De la o plantă a obținut până la 300 de grame de căpșune. Se așteaptă ca în anul viitor roada să fie dublă.

11 antreprenoare din raioanele Nisporeni, Călărași, Leova, Dubăsari, UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană au obținut granturi în valoare de până la 18.000 de dolari fiecare în cadrul Proiectului „Comunități rezistente la schimbări climatice prin abilitarea femeilor”, implementat de PNUD în perioada 2020-2023, cu asistența financiară a Suediei.

Foto: PNUD
Foto: PNUD
Foto: PNUD
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu