fbpx

Ministerul Mediului anunță reformarea Agenției „Moldsilva”

 Ministerul Mediului anunță reformarea Agenției „Moldsilva”

Foto: tribuna.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Ministerul Mediului anunță că a început reforma Agenției „Moldsilva”. Anunțul a fost făcut de ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, într-o ședință organizată cu reprezentanții „Moldsilva” și entităților silvice teritoriale subordonate.

În cadrul ședinței, ministra Cantaragiu a evidențiat necesitatea reformării sectorului silvic, în deosebi, a Agenției „Moldosilva”. Totodată, a vorbit despre împădurire și reîmpădurire ca prioritate națională a Guvernului pentru următorii ani, care îți propune să sădească circa 10 mii de hectare anual. „Pădurea este o resursă ecologică și economică foarte valoroasă, doar trebuie gestionată corect”, a menționat ministra.

Pentru atingerea obiectivului de împădurire Republica Moldova trebuie să facă față mai multor provocări. Printre provocările enumerate sunt: lipsa forței de muncă în ocoalele silvice, finanțarea insuficientă, pentru că în bugetul de stat nu au fost prevăzute surse suficiente, dotarea cu materiale agricole slabă, dar, și de a contracara corupția.

Cu toate acestea, ministra Mediului se arată optimistă și îndeamnă conducerile de întreprinderi silvice să fie mai vizionare, să găsească soluții mai eficiente, implicând activ funcționarii din primării, societate civilă, agenți economici, populație generală, voluntari.

În luna martie vor începe în forță activități de înverzire, dar, și o campanie îndreptată spre a combate corupția, susținută de Centrul Național de Anticorupție.


Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu