fbpx

Meteorologii au emis un nou Cod galben. „Evitați plimbările prin parcuri și scuaruri”

 Meteorologii au emis un nou Cod galben. „Evitați plimbările prin parcuri și scuaruri”
Susține Ecopresa, distribuie!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteo: Cod galben de intensificare a vântului. Avertizarea meteorologică este valabilă pentru ziua de astăzi, 22 iunie. Totodată, SHS a prognozat răcirea vremii, iar izolat se prevăd averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice.

În intervalul menționat se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s”, anunță SHS.

În legătură cu anunțul meteorologilor, „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” îndeamnă chișinăuienii să evite plimbările în parcurile și scuarurile din capitală. De asemenea, să evite trecerea prin apropierea arborilor și să nu își parcheze mașinile în apropierea copacilor ce ar putea fi doborâți de vânt.

În această perioada sunt riscuri de întrerupere temporară a curentului electric și ale legăturilor de comunicații, se pot rupe crengi și se poate semnala doborârea unor arbori uscați, este posibilă descoperirea parțială a construcțiilor”, avertizează „Spațiile verzi”.

Astăzi, în Republica Moldova se vor înregistra până la 20 de grade Celsius în nord și până la 25 – la sud. În Chișinău vom avea 23 de grade.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu