fbpx

Atenție! Meteorologii anunță încă o noapte de averse cu grindină și vijelie

 Atenție! Meteorologii anunță încă o noapte de averse cu grindină și vijelie

Sursa foto: asd.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță că și în următoarea noapte vor cădea averse cu grindină și va fi vijelie. Acum câteva minute, meteorologii au emis un nou Cod galben de instabilitate atmosferică.

În perioada 26 iulie, ora 16.00 – 27 iulie, ora 08.00 se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2 ) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s”, anunță SHS.

În legătură cu avertizarea meteorologică respectivă, se prognozează formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale.

După ploile și vântul puternic care s-au abătut ieri asupra Republicii Moldova, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a explicat fenomenul. Meteorologii susțin că ieri, spre țara noastră s-a deplasat un front atmosferic rece și, în contrast cu temperaturile înalte, a dus la schimbarea bruscă a vremii, provocând vânt puternic, averse cu descărcări electrice și vijelie.

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO: Ploi și vânt puternic, în mai multe localități. 120 de copaci de pe drumurile naționale, doborâți

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu