fbpx

Masă rotundă naţională „ECONOMIA VERDE. Fabricat în Moldova”

 Masă rotundă naţională „ECONOMIA VERDE. Fabricat în Moldova”
Susține Ecopresa, distribuie!

La 3 februarie 2017, la MoldExpo, cu începere de la ora 12.30, va avea loc o masă rotundă naţională cu genericul „ECONOMIA VERDE. Fabricat în Moldova”.

Vor participa reprezentanții Ministerului Mediului, Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenției pentru Eficiență Energetică, Agenției Achiziții Publice, ODIMM, Centrului RECP și altor instituții implicate.

Evenimentul este organizat în cadrul Programului finanţat de UE „Ecologizarea Economiilor în ţările Parteneriatului Estic (EaP GREEN)”, implementat  în parteneriat de OECD, UNECE, UNEP, şi UNIDO, coordonat de Ministerul Mediului şi Ministerul Economiei.

În cadrul evenimentului va fi  prezentat proiectul Foii de parcurs pentru promovarea economiei verzi în Moldova şi integrarea recomandărilor din cadrul Programului EaP GREEN. De asemenea, se va discuta despre promovarea conceptului „Economia Verde” în toate sectoarele de dezvoltare social-economică a ţării.

Masa rotundă se desfășoară concomitent cu expoziția „Fabricat în Moldova”, în scopul promovării principiilor Economiei Verzi în mediul producătorilor autohtoni, partenerilor, participanţilor la expoziţie şi a vizitatorilor.

Organizarea şi desfăşurarea Mesei Rotunde în calitate de eveniment naţional de promovare a economiei verzi este coordonată de Grupul de lucru inter-ministerial pentru dezvoltarea durabilă şi economia verde, condus de Ministerul Mediului şi Ministerul Economiei.

Evenimentul este organizat  de Ministerul Mediului în parteneriat cu AO EcoContact şi Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

Prima ediție a Mesei Rotunde a avut loc pe data de 3 februarie 2016. Detalii pot fi văzute aici.

Pentru informații suplimentare contactați organizatorii la numărul de telefon: 022 21 27 86.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!