fbpx

Mâncare, haine sau produse de igienă. Adresele la care se pot duce donații pentru refugiații din Ucraina

 Mâncare, haine sau produse de igienă. Adresele la care se pot duce donații pentru refugiații din Ucraina
Susține Ecopresa, distribuie!

UPDATE! Primarul capitalei, Ion Ceban, anunță că, deocamdată, sunt suficiente produsele care au fost adunate la „MOLDEXPO” pentru refugiați.

„Rugăm foarte mult să ne oprim un pic din a colecta produse alimentare şi haine. Vom face o listă cu tot ceea de ce avem nevoie şi vă vom informa ulterior pentru ca cei care doresc să se implice”, a scris edilul pe o rețea de socializare.

Știrea inițială. În semn de solidaritate față de oamenii care vin din Ucraina, autoritățile, dar și unele organizații non-guvernamentale invită să ne unim și să adunăm lucruri de primă necesitate pentru ei.

Chișinău

Primăria municipiului Chișinău a deschis punctul de colectare a donațiilor pentru refugiații cazați la C.I.E. „MOLDEXPO”. Astfel, zilnic, între orele 09:00-16:00, voluntarii vor recepționa la C.I.E. „MOLDEXPO”, produse alimentare, pături și haine groase.

Totodată, municipalitatea îndeamnă cetățenii să nu aducă produse alimentare care necesită preparare sau pregătire termică sau cu termen de valabilitate redus. Produsele vor fi stocate la C.I.E. „MOLDEXPO”, după care vor fi repartizate de voluntari în diferite locații unde se află refugiații. Persoana de contact, Petru Grecu: 0602 35 235.

Și Casa Bună – o organizație comunitară – anunță colectarea donațiilor. Se acceptă:

* pături, albituri, prosoape
* haine pentru femei, bărbați, copii
* produse alimentare ușor de păstrat (covrigi, biscuiți, ceai, conserve)
* produse de igienă (în special, scutece pentru copii și absorbante pentru femei)
* cărți, caiete cu activități pentru copii și elevi, creioane, carioci
* jucării 🙏

Donațiile se vor accepta în zilele de 25 și 26 februarie, de la 09.00 la 20.00, Chișinău, strada Milano, 12 (lângă parcul Alunelul).

Și echipa Ao Help și Help Europe au lansat un apel către toți oamenii care vor să ajute refugiații din Ucraina care își găsesc adăpostul pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, din 25 februarie colectează lucruri de primă necesitate pentru familii și copii:
📍albituri, prosoape, plapume, perne
📍haine femei, bărbați, copii, încălțăminte
📍produse alimentare ( covrigi, biscuiți, ceai, conserve, cereale ect )
📍produse de igienă ( în special scutece pentru copii și absorbante pentru femei)
📍Jucării
📍Dacă dispuneți de spațiu pentru adăpost

Punctele de colectare din Chișinău.
La toate restaurantele Draft – rețeaua de berării,
1) Bd.Mircea cel Bătrân 9B
2) Str.31 August 1989, 78 📍Tot aici, administrația va oferi prânz cald pentru toți refugiații. 🍵🍵🍵
3) Bd.Dacia 35
☎️060 71 4444 Draft
☎️ +373 (68) 141211 Olesea, Membră AO help
☎️ 07 67 22 62 9 Diana, Membră Ao help
☎️ 00 373 (69) 892295 Valentina, Membră Ao help
Pentru cei din diaspora va fi lansat o colectare de fonduri unde veți putea dona sau puteți trimite bunuri cu transportul terestru 🚗📦📦📦
Facem apel public și la agenții economici, să doneze produse alimentare, de igiena…

Și A.O.„Ilinca-Art” a deschis un punct de colectare a lucrurilor de primă necesitate pentru refugiați. Doritorii sunt îndemnați să contribuie cu ce pot la adresa str. Zelinski 31, Art Studio Picasso,
✅de marți până duminică
✅de la orele 10.00-20.00

Toate lucrurile aduse vor fi transmise către Centrul Internațional de Expoziții Moldexpo, unde la moment sunt plasate 70 de familii refugiate.
Cetățenii sunt încurajați să contribuie cu plapume; veselă de unică folosință ( pahare, farfurii, cutite, linguri…etc), apă potabilă, haine pentru copiii, jucării; produse de igienă (hârtie igienică, șervețele umede, dezinfectant, scutece, absorbante…) și produse alimentare neperisabile ( conserve, covrigi, biscuiți, dulciuri, sucuri, fructe…)

Pentru mai multe detalii apelați la numerele de telefon: 022-620-082, 067199281, 067199278.

În semn de solidaritate cu refugiații ucraineni, și la sediul Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene au fost instalate astăzi boxe pentru colectarea de jucării, obiecte și bunuri. Începând cu astăzi, boxele cu donații vor fi disponibile în regim de permanență la intrarea MAEIE.
Lista de necesități:
– Încălțăminte
– Mănuși, căciuli, fulare
– Plapume calde
– Scutece de toate mărimile
– Produse alimentare cu termen lung de păstrare
– Apă potabilă
– Cărți / jucării pentru copii

Casa Bună colectează lucruri de primă necesitate și în Bălți, la adresa strada Mihail Sadoveanu 1, hotel „Bălți”. Număr de contact – 0231 61219.

La Orhei s-a improvizat un punct de colectare la Biserica Românească – Centrul Social Filantropia. Donațiile pot fi aduse la strada Dorobanţi, 79. Număr de contact – 079 707501.

În localitatea Pașcani din raionul Criuleni, unde sunt cazați 19 refugiați din zonele Odessa și Nikolaev, la hotelul „Oxana Șchiopu”, tot se colectează ajutoare: produse alimentare neperisabile, produse de igiena, lenjerie, haine calde, medicamente de prim ajutor. Pentru a contribui cu donații, contactați primarul localității, Vasile Girbea, la numărul de telefon: 068760824.

Ungheni. A fost stabilit un punct de colectare la Sediul „DeDecor”, Str. Vasile Lupu 8, sediu ASITO et. 1, Ungheni. Sunt acceptate pentru colectare:
* prosoape, haine femei, bărbați, copii
* produse alimentare ușor de păstrat (covrigi, biscuiți, ceai, conserve)
* produse de igienă (în special scutece pentru copii și absorbante pentru femei)
* cărți, caiete cu activități pentru copii și elevi, creioane, carioci.
* orice credeți că le va fi de folos.

Persoane de contact: Irina Gîrbu +373 (69) 933331; Saptesate Natasha Ciobanu 079997283; Veronica Gorea 068458349

În cazul în care cunoașteți astfel de inițiative anunțați-ne și vom actualiza articolul.

Pace!

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!