fbpx

La Criuleni a început construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Moldova

 La Criuleni a început construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Moldova

Foto: Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova

Susține Ecopresa, distribuie!

Pe o suprafață de 8 ha, în orașul Criuleni, a început construcția celui mai mare, la momentul actual, parc fotovoltaic din R. Moldova. Se preconizează că lucrările vor fi finalizate în următoarele șase luni, iar energia solară va alimenta toate instituțiile publice din raionul Criuleni.

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Lupașco Mihail, a menționat, la ceremonia de lansare a lucrărilor de construcție, că proiectul este unic în Republica Moldova ca dimensiune și capacitate, raportând la ceea ce avem construit, până la moment, atât în sectorul privat, cât și în sectorul public.

„Proiectul respectiv va contribui la atingerea obiectivelor politicilor statului trasate în domeniul energetic și de mediu, precum și la sporirea securității energetice a țării, la creșterea ponderii energiei regenerabile în consumul de energie și, nu în ultimul rând, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, a afirmat Mihail Lupașcu.

Centrala electrică fotovoltaică din Criuleni are capacitatea de 2,8 MW și este un proiect realizat cu sprijinul Guvernului Republicii Populare Chineze.

Investiția este de aproximativ 3,7 milioane euro, având la bază Acordul de Cooperare tehnică și economică, semnat între Republica Moldova și Republica Populară Chineză în anul 2011.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!