fbpx

Localitățile Rezervației cultural-naturale Orheiul Vechi în viziunea copiilor

 Localitățile Rezervației cultural-naturale Orheiul Vechi în viziunea copiilor

Tinerii – activii promotori din Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi

Susține Ecopresa, distribuie!

Ecopresa.md, în colaborare cu Mișcarea Ecologistă din Moldova, vă propune să descoperiți localitățile Rezervației cultural-naturale Orheiul Vechi în viziunea copiilor din această pitorească regiune. In continuare gasiti o serie de texte și desene, realizate de copiii din localitățile Trebujeni, Furceni, Ivancea, Mașcăuți, Marcăuți, Susleni, Holercani și Piatra. Autorii sunt câștigători ai premiului I la Concursul de creație „Potenţialul cultural şi natural al localităţii – mândria satului”, clasele V-VII și VIII-IX. Competiția a fost desfășurată de Mișcarea Ecologistă din Moldova în cadrul proiectului „Tinerii din Orheiul Vechi – vocea pentru promovarea durabilă a Rezervațieiˮ, implementat cu suportul Serviciului Silvic al Statelor Unite ale Americii (US Forest Service). Mai multe detalii despre proiect: http://mem.md/tineri-din-orhei-vocea-pentru-promovarea-durabila-a-rezervatiei/ Potrivit organizatorilor, scopul Concursului de creație „Potenţialul cultural şi natural al localităţii – mândria satului”, a fost de a crește gradul de cunoaștere și atașament al tinerilor din arealul Rezervației Orheiul Vechi față de potențialul localității de baștină.

Lucrările reprezintă o invitație pentru cititori de a vizita și de a descoperi cele mai frumoase locuri cu care se mândresc copiii din localitățile amplasate în arealul Rezervației.

Exprimăm recunoștință profesorilor care au ghidat copiii în realizarea lucrărilor: Sergiu Suvac, IP Gimnaziul Ivancea; Ludmila Buzilă, IP Gimnaziul Trebujeni; Irina Gașper, IP Gimnaziul Furceni; Viorica Sârbu, IP Gimnaziul Piatra; Elena Carțân, Gimnaziul Ioan Sârbu, Mașcăuți; Maria Bodean și Ana Popușoi, Liceul Teoretic Holercani; Oleg Bejan, IP Gimnaziul Marcăuți; Mariana Soltan, Gimnaziul Vasile Lupu, Susleni.

us forest mem

  1. Satul Furceni în viziunea copiilor
  2. Satul Ivancea în viziunea copiilor
  3. Satul Holercani în viziunea copiilor
  4. Satul Marcăuți în viziunea copiilor
  5. Satul Mașcăuți în viziunea copiilor
  6. Satul Piatra în viziunea copiilor
  7. Satul Susleni în viziunea copiilor
  8. Satul Trebujeni în viziunea copiilor
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!