fbpx

Inspectorii de mediu au împărțit amenzi de peste 13 mii de lei în două zile. Ce încălcări au depistat

Susține Ecopresa, distribuie!

Inspectorii de mediu au împărțit amenzi de peste 13 mii de lei în doar două zile pentru încălcarea regulilor de vânătoare și transportarea masei lemnoase fără acte legale. În perioada 21-23 ianuarie, o echipă operativă a Direcției control resurse cinegetice și piscicole din cadrul Aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului, divizată în două grupuri mobile, a efectuat o razie inopinată pentru depistarea și contracararea cazurilor de braconaj cinegetic în raioanele de nord și centru a Republicii Moldova.

Urmare a inspectării, au fost întocmite nouă procese-verbale contravenționale cu aplicarea amenzilor în sumă totală de 13300 de lei. În calitate de corp delict a fost ridicată o armă lungă cu glonț  cu cinci cartușe.

Potrivit inspectorilor, unul dintre cazurile de depistare în flagrant a avut loc pe data de 22 ianuarie, pe drumul de acces al fondului cinegetic din apropierea satului Susleni, raionul Orhei. Inspectorii au depistat două persoane care purtau armă, dar nu erau membri ai Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova și nu dețineau asupra sa permis de port-armă.

În cadrul verificării mai multor echipe de vânători au fost depistați șase membri ai Societății Vânătorilor și Pescarilor, care practicau vânătoarea de vulpi și dețineau asupra lor cartușe interzise și care au încălcat Regulile de securitate la vânătoare ori se aflau la vânătoare cu câini neînregistrați. Aceștia s-au ales cu amenzi cuprinse 1000 și 1 500 de lei.

Totodată, în preajma satelor Cernoleuca, raionul Dondușeni și satul Mihălășeni, raionul Ocnița au fost depistați și documentați doi șoferi, care transportau produse lemnoase în lipsa actelor legale de proveniență (acte de livrare conform documentației de evidență contabilă), fapt pentru care au primit amenzi în mărime de 900 de lei.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu