fbpx

Circa 58 mln de lei vor fi oferiți din bugetul statului pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural

 Circa 58 mln de lei vor fi oferiți din bugetul statului pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural
Susține Ecopresa, distribuie!

Circa 58 milioane de lei vor fi oferiți din bugetul statului, prin Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în localitățile rurale. Banii vor fi oferiți pentru realizarea a 69 de proiecte de îmbunătățire și dezvoltare a infrastructurii economice, diversificarea economiei și dezvoltarea localităților rurale.

Proiectele au fost selectate în urma unui apel de propuneri de proiecte, desfășurat în perioada 17 februarie – 20 mai 2020. Câștigătorii urmează ca în termen de 60 de zile lucrătoare de la data primirii notificării referitoare la selectarea dosarului de finanțare, să prezinte documentele confirmative privind capacitatea de cofinanțare. Confirmarea va constitui baza semnării contractului de acordare a subvenției în avans, în caz contrar nu vor primi finanțare. În rezultatul evaluării dosarelor au fost selectate și acceptate spre finanțare proiecte după cum urmează:

Măsura nr.1. Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii economice publice rurale – 20 proiecte investiționale cu suma aprobată de circa 29 mln lei.

Măsura nr.2. Renovarea şi dezvoltarea localităţii rurale – 48 proiecte investiționale cu suma aprobată de circa 28 mln lei.

Măsura nr.3. Diversificarea economiei rurale prin activități non agricole un proiect investițional cu suma aprobată de circa 0,5 mln lei.

MADRM precizează că, pentru măsura 1 „Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii economice publice rurale” și 2 „Renovarea și dezvoltarea localității rurale”, valoarea subvenției acordate va constitui 80% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 3 000 000 lei. Solicitanți de subvenții în cadrul acestor două măsuri vor fi autoritățile publice locale de nivelul I.

Pentru măsura 3„Diversificarea economiei rurale prin activități nonagricole”, valoarea subvenției acordate va constitui 50% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 1 000 000 lei. Solicitanți de subvenții în cadrul acestei măsuri vor fi atât persoane juridice, precum și fizice, înregistrate în conformitate cu legislația națională și care creează sau dezvoltă activități non agricole.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

1 Comment

Comments are closed.