fbpx

Începe comercializarea pomilor de Crăciun

 Începe comercializarea pomilor de Crăciun
Susține Ecopresa, distribuie!

Comercializarea pomilor de Crăciun din pepinierile întreprinderilor silvice subordonate Agenției “Moldsilva” va începe la mijlocul lunii decembrie.

Potrivit Agenției “Moldsilva”, prețul de vânzare direct din pepinierile silvice va fi de minim 36 lei un molid de un metru și de minim 25 lei cu TVA pentru un pin de aceeași dimensiune. Verticele vor avea prețul de 8 lei bucata. Pentru pomii ce au o înălțime mai mare de 6 m se stabilește un supliment de 100 de lei pentru fiecare metru (molid) și 70 de lei (pin), care se adugă suplimentar la prețurile menționate. Înălțimea unui pom de Crăciun variază de la 1m pînă la 6m.

În total, vor fi tăiați și scoși la vânzare 58 de mii pomi de Crăciun – molizi și pini, cu 10 mii mai mult decît în anul 2016. Doritorii se pot adresa direct entităților silvice pentru achiziționarea pomilor de Crăciun. Cel mai mare volum de puieți este deținut de întreprinderile silvice Strășeni,  Edineț,  Tighina,  Hîncești și Călărași.

Autoritățile atenționează că în aceasta perioadă este intensificata paza și protecția pădurii, fiind organizate frecvent raiduri în fondul forestier. Este interzisă tăierea ilicită de arborii de rășinoase, inclusiv molid și pin. În caz că vor fi depistate, persoanele fizice riscă o amendă de la 40 la 50 unități convenționale, iar persoanele juridice de la 400-500 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității și achitarea prejudiciului cauzat prin tăierea ilicită a arborilor și a plantațiilor.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!