fbpx

În 2017 va începe contrucția unei centrale solare gigant la Cernobâl

 În 2017 va începe contrucția unei centrale solare gigant la Cernobâl

Cernobâl, cel mai mare accident nuclear din istorie. Foto: www.giurgiuveanul.ro

Susține Ecopresa, distribuie!

În 2017 companiile chineze vor demara investițiile pentru construcția unei centrale solare gigant la Cernobâl, Ucraina, în regiunea centralei atomice, transmite Ecopresa.md, cu referire la Leword.org

Centrală solară va ocupa 2.500 de hectare de teren în zona centralei atomice de la Cernobâl.

Oficialii ucraineni spun că investițiile chineze vor atinge până la 1 miliard $ pe proiect în urmatorii doi ani. Lucrările vor fi realizate de către companiile GCL System Integration Technology și China National Complete Engineering.

“Vor exista beneficii sociale și economice remarcabile, cu restabilirea prin energie verde și regenerabilă în zona distrusă”.

“Terenul ieftin și lumina solară abundentă stau la baza proiectului”, spune Ostap Semerak, ministrul ucrainean al mediului și resurselor naturale. “În plus, instalațiile de transport electrice rămase sunt pregătite pentru reutilizare.”

Acum trei decenii la Cernobâl a fost cel mai grav accident nuclear din istorie.

Acesta a provocat în mod direct moartea a 50 de persoane. De asemenea, încă cel puțin încă 4.000 de decese au fost cauzate de expunerea la radiații.

Explozia de la centrala nucleară de la Cernobâl, în Ucraina, de asemenea, a provocat contaminarea pe zone extinse cu reziduuri radioactive. Regiunea de excludere totală a fost anuntata pe 30 de kilometri, inclusiv orașul Pripyat, amplasat în aprpierea instalației.

Până în prezent zona de excludere, inclusiv orașul Pripyat, a fost în afara limitelor pentru majoritatea oamenilor, cu o activitate agricolă limitată, pe terenurile care sunt încă considerate ca fiind contaminate.

Cernobâl, imagini de la care te trec fiorii. Foto: www.giurgiuveanul.ro
Cernobâl, imagini de la care te trec fiorii. Foto: www.giurgiuveanul.ro

Mulți foști rezidenți ai zonei au permisiunea de a reveni doar o dată sau de două ori pe an pentru vizite – la casele lor vechi sau la mormintele rudelor lor.

Cu toate acestea, un număr tot mai mare de turiști vizitează zona Cernobâl.

Până acum, nici ucrainenii, nici chinezii nu au dezvăluit măsurile de siguranță care vor fi adoptate în cursul construirii instalației solare.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!