fbpx

Beneficiile utilizării energiei solare

 Beneficiile utilizării energiei solare

Gospodar din Boldurești, Nisporeni, se bucură de beneficiile colectorului solar de apă. Foto: Gutta-Club

Susține Ecopresa, distribuie!

Utilizarea energiei solare în case este un trend care prinde amploare și în Republica Moldova. Astfel, tot mai mulți cetățeni înțeleg că investiția în panouri solare este binemeritată și că…

Economisești bani

Utilizarea panourilor solare îți vor micșora costurile pentru energie solară de câteva ori. De exemplu în SUA – panourile solare montate acasă pot economisi peste 100 de dolari pe lună, în mare parte dintre statele țării.

  1. Ai grijă de mediul înconjurător

Soarele este cea mai prietenoasă sursă de energie față de mediu, cu efecte minime de poluare, pentru că nu produce gaze cu efect de seră. Acestea contribuie la încălzirea globală care, la rândul său, pune în pericol supraviețuirea omului și a altor specii. Energia solară este eficientă pentru că reduce risipa de energie, care vine cu consecințe economice grave.

  1. Vei fi independent față de fluctuațiile prețurilor la energie electrică, fiți de acord în ultima perioadă avem o epopee a prețurilor în țară.
  2. Fiabilitate energetică

Spre deosebire de multe alte aspecte imprevizibile ale vieții umane, soarele răsare și apune în fiecare zi. Peste tot în lume, oamenii știu ritmul soarelui, pe care acesta îl respectă 12 luni pe an. Chiar dacă mai sunt și zile cu nori, în zilele noastre se poate face o estimare a zilelor și sezoanelor cu soare. Toate acestea fac ca energia solară să fie o sursă foarte fiabilă.

  1. Poți să stochezi energie solară

Grație noilor invenții, utilizatorii pot să stocheze energie solară pentru zilele cu nori. Tesla Powerwall este o baterie imensă care face acest lucru. A fost proiectată pentru a păstra energie solară care poate fi utilizată seara, în tandem cu panourile solare, când este o pană de curent sau în timpul lunilor de iarnă sau a perioadelor cu vreme imprevizibilă.

După cum observați utilizarea energiei solare aduce doar satisfacții și beneficii. În plus, această resursă arată grija omului față de mediul care îl înconjoară.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!