fbpx

FOTO/VIDEO: Incendiu de proporții la marginea orașului Chișinău. Persoane neidentificate ar fi dat foc vegetației

 FOTO/VIDEO: Incendiu de proporții la marginea orașului Chișinău. Persoane neidentificate ar fi dat foc vegetației

Sursa foto: ecopresa.md

Susține Ecopresa, distribuie!

Un incendiu de proporții a izbucnit în noaptea de sâmbătă, 12 august, pe un câmp de la marginea satului Hulboaca, municipiul Chișinău. Persoane necunoscute ar fi dat foc vegetației intenționat, iar flăcările s-au extins pe o suprafață de un hectar.

Sursa foto: ecopresa.md

Incendiul s-a produs în jurul orelor 23.00-00.00. Pompierii au fost sesizați despre producerea incendiului prin intermediul Serviciului 112. Ajuns la fața locului, reporterul ecopresa.md a aflat că există trei focare de incendiu, iar acestea se aflau la o distanță de aproximativ 200-300 de metri unul față de altul.

Fumul dens s-a răspândit în orele nocturne pe o suprafață mare, chiar și după ce flăcările au fost stinse. În imediata apropiere de locul producerii incendiului, se află o pădure. Pompierii au avut nevoie de 35 de minute ca să lichideze flăcările.

Sursa foto: ecopresa.md

Petru Curteanu, șef gardă în Detașamentul Salvatori și Pompieri sectorul Râșcani, municipiul Chișinău, care a participat la stingerea flăcărilor, presupune că incendiul a fost provocat intenționat, pentru ca oamenii să scape de iarba uscată. Pompierii însă nu exclud și situația în care persoane care au trecut prin preajmă au aruncat la sol țigări nestinse. Petru Curteanu menționează că astfel de incendii au loc des, în special primăvara și toamna.

Și în grădină, și pe câmp, și peste tot, legea interzice arderea vegetației. Pentru astfel de încălcări, se aplică amendă de până la 15 mii de lei pentru persoane fizice și de până la 40 de mii de lei, pentru persoane juridice. De la începutul anului 2023, focul a compromis deja peste 900 ha de teren. 

Ecopresa derulează o campanie de informare, cu sprijinul Ambasadei Suediei la Chișinău, scopul acțiunii fiind de a preveni incendiile de vegetație. Detalii despre această campanie aflați în știre: tinyurl.com/379u6tk3. 

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari