Peleți și brichete din biomasă pentru încălzirea caselor: ce potențial există în Republica Moldova
Două girafe albe extrem de rare au fost ucise de braconieri în Kenya
Două girafe albe extrem de rare au fost ucise de braconieri în nord-estul Kenyei, au declarat activiştii pentru mediu, citaţi marţi de BBC, scrie Agerpres.
Pădurarii au descoperit carcasele animalelor, o femelă şi puiul său, într-un sat din comitatul Garissa din nord-estul Kenyei.
O a treia girafă albă este încă în viaţă. Se crede că ea este singurul exemplar de acest fel rămas în lume, au adăugat activiştii.
Aspectul alb al acestor girafe este cauzat de o mutaţie genetică rară numită leucism – care face ca celulele pielii să nu aibă pigmentare şi este diferită de albinism, unde pigmentul numit melanină nu este produs deloc.
Cazuri de leucism au fost întâlnite în cadrul altor câtorva specii de animale. Girafele cu această mutaţie genetică au ochii de culoare închisă, în timp ce exemplarele care suferă de albinism au ochii de culoarea roz.
Ştirea despre existenţa unor girafe albe s-a răspândit în întreaga lume după ce acestea au fost fotografiate în 2017.
Braconierii nu au fost deocamdată identificaţi.
Societatea responsabilă pentru protecţia animalelor sălbatice din Kenya, Kenya Wildlife Society, a declarat că investighează uciderea girafelor.
Rezervaţia în care trăiau girafele este o zonă vastă, neîmprejmuită, în interiorul căreia există zone locuite de oameni.
Girafele albe au fost depistate pentru prima dată în Kenya în martie 2016, la aproximativ două luni după ce au fost observate în statul vecin, Tanzania.
Aproximativ 40% din populaţia de girafe a dispărut în ultimii 30 de ani, iar vânarea acestora pentru carne şi piele continuă, potrivit Africa Wildlife Foundation.
În consecinţă, numărul girafelor a scăzut de la aproximativ 155.000 în 1985 la 97.000 în 2015, potrivit Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN).