fbpx

Vânători-braconieri prinși din nou

 Vânători-braconieri prinși din nou
Susține Ecopresa, distribuie!

Deși deja al doilea an consecutiv vânatul iepurilor-de-câmp, nu toți vânătorii, membri ai SVPM, respectă interdicțiile impuse.

Declarația apartine Ministrului mediului Valeriu Munteanu, în contextul prinderii in flagrant a unui nou grup de vânători-braconieri, de data acesta de la Cimișlia.

FB_IMG_1484583468330“Protagoniștii imaginilor se aflau, de jure, la o vânătoare de vulpe, însă de facto au nimicit ce le-a ieșit în cale: 3 iepuri sălbatici. Cu siguranță, ei nu s-ar fi limitat la doar această captură dacă nu ar fi intervenit inspectorii de mediu, mai ales că în preajma grupului de vânători au fost zăriți și patru căpriori, care au scăpat astfel de o moarte sigură”, scrie ministrul Munteanu.

Potrivit autoritatilor, trei vânători din grupul verificat au recunoscut că au vânat ilegal și acestora le-a fost întocmit câte un proces-verbal, cu aplicarea unei amenzi de 2000 lei și calculat prejudiciul în mărime de 1000 lei.

Armele au fost ridicate și predate Inspectoratului de politie local.

“Îndemn şi pe această cale vânătorii de bună credinţă să respecte limitele şi termenele legale ale vânătorii şi solicit factorilor de decizie din cadrul Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova să ia atitudine faţă de abaterile colegilor săi şi să nu admită asemenea derapaje, altfel vom fi nevoiţi să intervenim legislativ pentru constatarea nocivităţii şi ilegalităţii acestei asociaţii obşteşti, care protejează braconieri”, a reiterat ministrul.


Susține Ecopresa, distribuie!