fbpx

De la începutul primăverii, inspectorii de mediu au împărțit amenzi în sumă de 9 mii de lei pentru pescuit ilegal

Susține Ecopresa, distribuie!

Mai mulți pescari s-au ales cu amenzi în sumă de 9 mii de lei după ce au fost prinși de inspectorii de mediu că pescuiau ilicit. În calitate de corp delict au fost ridicate 15 plase de pescuit și o lansetă cu jupuitor.

Toate aceste cazuri au fost depistate în perioada 1-10 martie, în cadrul controalelor de contracarare a braconajului piscicol în raioanele Dubăsari, Criuleni, Orhei, Telenești și Rîșcani. În cadrul verificărilor au fost întocmite 18 procese verbale pentru diferite contravenții.

Șapte persoane care practicau braconajul piscicol au fost sancționate cu amendă în sumă totală de 4 200 lei. În calitate de corp delict au fost ridicată trei plase de pescuit (scule interzise) și o lansetă cu jupuitor.

Alte șapte persoane ce manifestau abateri de la legislație în timpul pescuitului de amator au fost sancționate cu amendă în sumă totală de 4 800 lei.

Totodată, au fost ridicate unsprezece plase din fibre polimerice netorsionate, instalate ilegal în fluviul Nistru și râul Prut de către persoane necunoscute.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu