fbpx

FOTO/ În doar 24 de ore, au ars peste o mie de hectare de vegetație uscată

Susține Ecopresa, distribuie!

În acest weekend, în doar 24 de ore, pompieri iau intervenit pentru a stinge incendiile care au izbucnit pe o suprafață de peste o mie de hectare de vegetație uscată. Cele mai multe intervenții ale pompierilor au fost înregistrate în localități din raioanele Telenești, Cahul, Orhei, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, peste 60 ha de iarbă au fost cuprinse de flăcări la Răzeni, raionul Ialoveni, iar peste 50 ha de vegetație uscată au fost compromise la Tvardița, raionul Ceadâr – Lunga. De intervenția salvatorilor a fost nevoie și la Telenești, unde, în apropiere de localitatea Codru, focul a mistuit un teren cu iarbă uscată de peste 40 ha. La Călărași, Onișcani, pompierii au avut misiunea să lichideze arderea care se extindea pe o suprafață de 15 ha, iar la Orhei, Pelivan, focul a mistuit 9 ha de iarbă uscată. Peste 20 ha de vegetație au fost cuprinse de flăcări la Haragâș, Cantemir, iar pompierii au lucrat mai multe ore pentru a localiza focul.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat oamenii să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer, întrucât în condiții de temperaturi ridicate, umiditate redusă și vânt orice scânteie se poate extinde cu repeziciune provocând incendii de proporții.

Incendiile de vegetație se pot răspândi la spațiile de locuit și cele forestiere prejudiciind mediul și proprietățile.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu