fbpx

VIDEO/ Două hectare de pădure de pini, distruse de flăcări. Pompierii au lichidat peste 300 de incendii de vegetație

 VIDEO/ Două hectare de pădure de pini, distruse de flăcări. Pompierii au lichidat peste 300 de incendii de vegetație
Susține Ecopresa, distribuie!

Două hectare de pădure de pini au fost distruse în urma unui incendiu de vegetație din Capitală. La Rîșcani, incendiul care a izbucnit pe un hectar de teren s-a răspândit cu repeziciune spre sectorul locativ din cauza vântului puternic. În urma arderii au fost afectate cinci construcții auxiliare din trei gospodării și parțial alte două construcții auxiliare, inclusiv 80 % din acoperișul unei case părăsite. Nici o persoană nu a avut de suferit.

În raionul Ungheni, satul Petrești angajații IGSU de mai multe ore au luptat cu flăcările, care au cuprins un teren cu suprafața de 350 de ha, iar în raionul Criuleni, focul a compromis 150 de ha de iarba uscată în localitatea Paşcani. Totodată, de intervenția pompierilor a fost nevoie în raionul Căușeni, localitatea Tocuz. Aici, focul a nimicit 140 de ha de iarbă uscată, iar în raionul Ialoveni pompierii au stins 100 de ha de vegetație în preajma satului Molești.

În total, în ultimele 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au lichidat 341 focare de ardere în mai multe localități din țară.

Conform datelor IGSU al MAI, pe parcursul zilei de joi, 24 martie, focarele de ardere înregistrate în Republica Moldova au mistuit 6055 ha de teren, iar de la începutul anului 17127 ha.

În contextul prevenirii incendiilor cu caracter natural Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul nerespectării regulilor antiincendiare în condiții de umiditate redusă și vânt. Focarele de ardere se pot extinde cu repeziciune și se pot transforma în incendii de proporții, afectând spații forestiere, terenuri agricole, precum și sectorul locativ.

Pompierii îndeamnă cetățenii să nu aprindă gunoiul, vegetația uscată, dar și să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze la Serviciul 112.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!