fbpx

VIDEO/ Au pescuit ilegal în apele de frontieră. Doi tineri, prinși cu 25 kg de pește în portbagajul mașinii

 VIDEO/ Au pescuit ilegal în apele de frontieră. Doi tineri, prinși cu 25 kg de pește în portbagajul mașinii
Susține Ecopresa, distribuie!

Doi tineri au fost prinși de polițiștii de frontieră aflându-se fără permisiune în zona de frontieră și cu circa 25 kg de pește, prins ilegal în apele revărsate din râul Prut. Cazul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, apropierea satului Slobozia Mare.

Tinerii de 25 și, respectiv de 28 de ani, se aflau într-o mașină în portbagajul căreia a fost depistată o cantitate de 25 kg de pește, de diferite specii. La fața locului s-a solicitat prezența reprezentanților Rezervației Naturale Prutul de Jos în vederea stabilirii prejudiciului și sancționaării persoanelor pentru braconaj piscicol.

Într-un comunicat, poliția de Frontieră informează că pe malul apelor revărsate din râul Prut, locul unde se presupune că au pescuit tinerii, polițiștii de frontieră au depistat o ambarcațiune, fără numere de înregistrare. La fel, la o distanță de circa 50 metri de barcă, ascunse în vegetație, s-au descoperit un aparat cu fire electrice pentru prinderea peștelui și un minciog cu fire electrice.

În prezent, investigațiile continuă cu scopul stabilirii tuturor circumstanțelor, în cazul că va fi demonstrată vinovăția acestora, conform art.234 CP al RM, persoanele riscă amendă în mărime de la 200 la 700 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore, sau închisoare de până la un an.

De menționat că pe parcursul ultimilor ani, tinerii au fost sancționați de mai multe ori pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, pescuit ilicit, tăierea ilicită a produselor lemnoase, ultragierea polițiștilor de frontieră.

Din data de 1 aprilie curent și pe parcursul a 75 de zile consecutive, pe teritoriul Republicii Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale.

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!