fbpx

Pescuit ilegal în Rezervația Prutul de Jos. Prejudiciul cauzat mediului este de peste 165 de mii de lei

Susține Ecopresa, distribuie!

Un caz grav de pescuit ilicit a fost descoperit de inspectorii de mediu și polițiștii de frontieră în Rezervația Prutul de Jos. Prejudiciul adus mediului în urma acestei activități ilegale este estimat la peste 165 de mii de lei. O persoană a fost identificată și sancționată, anunță Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Șefa Inspectoratului de Protecție a Mediului Cahul, Galina Macrițchi, a menționat pentru ecopresa.md că persoana a pescuit ilegal 93 de pești de diferite mărimi și de diferite specii în lacul Beleu.

Persoana a fost sancționată conform articolului 139 din Codul Contravențional, iar acest subpunct prevede amendă de la 1200 până la 1500 de lei pentru încălcarea modului de folosire a regnului animal în rezervațiile naturale și alte arii naturale protejate de stat.

Suma prejudiciului, cei peste 165 de mii de lei, reflectă impactul negativ al pescuitului ilicit asupra ecosistemului fragil al Rezervației Prutul de Jos, care adăpostește numeroase specii de plante și animale rare și endemice. Persoana este obligată să plătească amenda și suma prejudiciului. „În cazul în care va refuza, va urma o adresare în instanța de judecată”, a explicat Galina Macrițchi.

Foto: IPM
Foto: IPM
Foto: IPM

Rezervația Prutul de Jos, situată într-o zonă strategică a Republicii Moldova, reprezintă un habitat crucial pentru numeroase specii de pești, păsări migratoare și alte viețuitoare acvatice. Protejarea și conservarea acestui ecosistem unic sunt de o importanță vitală pentru menținerea echilibrului ecologic regional și pentru viitoarele generații.

Postări asemănătoare

Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu