fbpx

Compania Balkan Pharmaceuticals va produce medicamentele cu energie solară fotovoltaică

Susține Ecopresa, distribuie!

Compania Balkan Pharmaceuticals va produce medicamente în Republica Moldova cu energie verde. Compania și-a instalat propriul parc fotovoltaic care va asigura 100% din energia necesară procesului de fabricație și proceselor conexe.

Parcul cu panouri solare a fost instalat în localitatea Sângera, acolo unde se află complexul industrial de producere a medicamentelor. În perioada însorită a zilei, instalațiile vor asigura producerea a până la 100% din energia electrică necesară procesului de fabricație și proceselor conexe.

Proiectul are ca scop asigurarea securității procesului de producție a medicamentelor, în condițiile de incertitudine energetică cu care se confruntă Republica Moldova. Totodată, aceasta reprezintă una din măsurile GREEN adoptate de Balkan Pharmaceuticals, în vederea reducerii emisiilor poluante”, susțin reprezentanții companiei.

Parcul fotovoltaic este amplasat pe o suprafață de 2,3 hectare, iar suma investiției ajunge la circa 1,5 milioane de euro. Proiectarea, organizarea și instalarea parcului au durat 12 luni, primele schițe de proiect fiind executate în octombrie 2021.

Balkan Pharmaceuticals este unicul producător de forme injectabile/perfuzabile din țară. Complexul modern de la Sângera are patru fluxuri industriale certificate GMP la nivel european, care asigură producerea a peste două sute de medicamente în diferite forme și doze.
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Ana Raileanu