fbpx

Cod portocaliu de caniculă! Temperaturi de până la 38 de grade

 Cod portocaliu de caniculă! Temperaturi de până la 38 de grade
Susține Ecopresa, distribuie!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod portocaliu de caniculă. Astfel, în perioada 27-29 august, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +36..+38 de grade în majoritatea raioanelor din țară. În același timp, pentru câteva localități din nordul republicii a fost emis cod galben de caniculă.

Codul galben de caniculă este valabil în raioanele Ocnița, Edineț, Briceni, Soroca, Râșcani, Glodeni, Drochia, Dondușeni. În perioada 27-29 august, temperatura maximă a aerului în aceste localități va atinge +33..+35 de grade Celsius.

În context, Serviciul Hidrometeorologic de Stat recomandă populației să evite, pe cât este posibil, să stea la soare între orele 11.00 – 18.00. Totodată, oamenii sunt îndemnați să poarte pălării de soare, haine lejere și lungi din fibre naturale, de culori deschise.

Sunt recomandate dușurile călduţe, dar fără a vă şterge de apă. Beţi zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă, se recomandă consumul unui pahar de apă, la fiecare 15 – 20 de minute.

Este binevenit și consumul de fructe şi legume proaspete (pepene galben, pepene roşu, prune, castraveţi, roşii), deoarece acestea conţin o cantitate mare de apă.

Suntem îndemnați, de asemenea, să avem grijă de copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi, oferindu-le lichide în mod regulat, chiar dacă nu solicită apă.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis anterior un alt cod galben. Astfel, în perioada 22-29 august, pe arii extinse există pericol excepțional de incendiu,  cu caracter natural.

Sursa foto: Agenția de Mediu
Digiqole ad
Susține Ecopresa, distribuie!

Daniela Morari